🌍 Naar de Roze Stad - David's Blog 🌍

 Groeten van Goa, India

Dus ja, in Goa... hier aangekomen met de heer Chatterjee (onze man in India) na een paar dagen in de Roze Stad, bekend als Jaipur. Vorige week was ik in Delhi en vertelde ik je waarom er zoveel natte verf was... Als je het hebt gemist, kun je het  hier inhalen.

Vanuit Delhi namen we een avondvlucht van Delhi naar Jaipur... de vlucht duurde kort en het vliegtuig was klein en krap met propellers... heel erg ouderwets... we kwamen aan op de luchthaven van Jaipur, die verrassend mooi en zeer georganiseerd was. Daarna een korte taxi naar het Marriott hotel. Een enorm en uiterst druk hotel, bleek. Er was een conferentie van hersenchirurgen aan de gang... dus een aantal van de slimste mensen in India waren daar.

Het instappen in het avondvliegtuig naar de roze stad.


Ik ben eerder in Jaipur geweest, vele jaren geleden. In die dagen was het vooral een toeristisch centrum, beroemd om de oude gebouwen en de roze stad. Nu is het uitgegroeid tot een drukke stad met 3,5 miljoen inwoners en allerlei soorten industrie. Tonk Road doorsnijdt de stad en daar hebben veel textielfabrieken showrooms... er zijn hier zoveel ambachtsproducenten, maar helaas hebben we eigenlijk maar twee leveranciers, dus het was hoog tijd om een bezoek te brengen.

Als je de film "The Best Exotic Marigold Hotel" hebt gezien, heb je een idee van de plek, als je als toerist bent geweest, heb je waarschijnlijk het nieuwe ontwikkelde deel van Jaipur niet gezien en daar bevinden zich onze leveranciers. Een totaal andere sfeer dan Delhi, meer ontspannen en de straten zijn relatief schoon en georganiseerd. Het voelt gewoon een beetje meer verzorgd voor mij en de lokale bevolking lijkt oprecht behulpzaam en vriendelijk.

De leren boeken zijn een zeer populair item geworden... en we hebben het assortiment de afgelopen paar jaar flink uitgebreid... Ik wilde ons assortiment naar een hoger niveau tillen en dat is een van onze doelen tijdens deze reis.

De fabriek in een slaperig achterafstraatje was verrassend vredige plek met ongeveer dertig medewerkers die druk bezig waren met de verschillende processen die nodig zijn om die dagboeken te maken. Het is een familiebedrijf en de baas en zijn broer gaven ons een rondleiding en legden uit hoe alles werkt... heel aardige attente mensen. Goed om mee samen te werken. Ik heb een video gemaakt...


Ik voel dat er nog zoveel meer te ontdekken is in Jaipur en het is waarschijnlijk net zo'n goede creatieve hub als Delhi, dus we komen zeker terug.

Maar we hebben een strak schema, dus na slechts vier dagen (enkele nieuwe contacten gelegd) was het tijd om de vroege ochtendvlucht naar Goa te nemen... eigenlijk landden we op de gloednieuwe luchthaven in Noord-Goa. Indrukwekkend en erg vrolijk. Onze vaste taxichauffeur Rosario haalde ons op en bracht ons naar het zuiden, waar we een beetje een basis hebben. AW heeft daar een appartement dat momenteel wordt gerestaureerd.. dus moeten we er even naar kijken.. en ik heb wat persoonlijke zaken af te handelen.

Het is het laagseizoen, eigenlijk het moessonseizoen in Goa, dus niets is open en het is erg rustig. Maar verrassend genoeg (of misschien ook niet) is het weer behoorlijk mooi met veel zon.

Terug in het Verenigd Koninkrijk - er gebeurt van alles tegelijk...

Er komen zoveel nieuwe dingen binnen, waaronder Edelsteen Decorative Slingers.. snoeren met ruwe kristallen die oplichten.. Ik ben zo enthousiast om ze te zien. Het wordt een geweldig kerst- en cadeauseizoen.

Veel wierookproducten rollen binnen.. heel veel.

Hoe dan ook, ik hoop dat je een heerlijk weekend hebt.

Pas goed op en Namaste.

David


Reacties

Populaire posts van deze blog

🌞 Thee en de koningin in Slowakije 🌞

Van Kreta tot Istanbul

Rondom AW- Help ons AUB..