🌍David's AW News: Help! Ik ben ontvoerd.🌍

 

Groeten uit Trnava, Slowakije

Yep, ik ben terug op ons EU-kantoor en magazijn: AW-Gifts.nl. Eigenlijk had ik gepland om in het Verenigd Koninkrijk te blijven tot na Kerstmis, maar iedereen bleef me vragen om bij het AW Slovakia Kerstfeest te zijn. Tomas was er al heen gegaan en ik wees erop dat er geen vluchten beschikbaar waren en bood mijn excuses aan. Maar Katka vond een (ingewikkelde) route en boekte het en vertelde me dat ik geen keus had. Dus je ziet dat ik ben ontvoerd en naar Slowakije ben gebracht.

De Ontvoeringsreis.

Gisterochtend werd ik gedwongen om om 5 uur 's ochtends wakker te worden. Katka en haar man Phillipe wachtten op me. Philippe reed ons vriendelijk naar de luchthaven East-Midlands. Waar we een Ryanair-vlucht naar Praag namen. Ik kan niet zeggen dat ik er echt van genoten heb. East-Midlands Airport is een dump, ze hebben betere luchthavens in de wildste delen van India. Speedy boarding betekende eigenlijk dat we het voorrecht hadden om buiten te staan in de kou, het donker en motregen, wachtend tot het binnenkomende vliegtuig ontscheepte. In het vliegtuig werden we eigenlijk toegeroepen om naar de veiligheidsinstructies te luisteren of anders niet te mogen vliegen. Gelukkig is het geen lange vlucht, maar op de luchthaven van Praag waren er slechts twee of drie mensen die paspoorten stempelden en een enorme achterstand van mensen die wachtten...


Wachten om Tsjechië binnen te gaan.

Vorige week vertelde ik je over thuiskomen voor Kerstmis - terug in Sheffield... en ontmoeten met ons geweldige team... als je het gemist hebt, kun je het hier inhalen.

Als je nieuw bent in deze nieuwsbrief: ik schrijf hem elke vrijdag, waar ik ook ben.. al meer dan tien jaar.. de eerste was uit Thailand tijdens Chinees Nieuwjaar 2011.. Je kunt een selectie van oude blogs scannen hier. Meer dan 75.000 mensen abonneren zich op deze nieuwsbrief, alle klanten en collega-handelaren in cadeauartikelen - Hier vertel ik je de handelsgeheimen, de roddels, de avonturen en ongelukken. U ontmoet Ringo, onze agent in Indonesië, meneer Chatterjee, onze man in India. Coco onze agent in China.. en natuurlijk Tomas (product- en marketingwizard), Raul (IT-wizard), Katka, Rodrigo en het hele team uit het VK. Ga met me mee terwijl ik reis en werk.. en voel je vrij om me je ideeën en suggesties te e-mailen, door de jaren heen hebben de lezers van deze blog echt de richting bepaald die AW is ingeslagen.

In ander nieuws hebben we eindelijk het nieuwe bord bij het kantoor in het Verenigd Koninkrijk laten ophangen... hierachter zit een lang verhaal, misschien voor een andere dag.

Afgelopen zaterdag was het kerstfeest in het Verenigd Koninkrijk... het thema was de jaren 70 en iedereen behalve ik was verkleed als hippies en glamrockers uit de jaren 70. Aangezien dat mijn authentieke tijdperk is... kwam ik als mezelf:).

Het was behoorlijk wild en iedereen had veel plezier en ik denk dat het een groot succes was...


Tomas, Katka en ik. 

Deze zaterdag is het kerstfeest in Slowakije... daarom ben ik ontvoerd.

Dus toen we eenmaal door de luchthaven van Praag waren gekomen, verbeterden de dingen drastisch. Katka had een mooie auto en chauffeur geregeld om ons naar het treinstation te brengen... een vrolijke kerel die ons graag zijn stad wilde laten zien. Praag is een iconische stad en erg vriendelijk - het is al een paar jaar geleden dat ik hier voor het laatst was met Coco en het bracht herinneringen terug. We kwamen op tijd bij het treinstation aan voor de lunch en stuitte op het meest geweldige restaurant, gevestigd in een oud bankgebouw met decoratieve hoge plafonds, vriendelijk personeel en authentiek Tsjechisch eten. Katka was zo blij om het traditionele eten uit haar jeugd te eten. Ik hou er ook van.


Praag treinstation.

Na de lunch slenterden we het treinstation binnen en vonden Noordelijk Platform 5, net toen onze trein in zicht kwam. Een beetje ouderwets, Katka had ons een business carriage geboekt, met leren stoelen en een glas bubbels inbegrepen. Heel Orient Express-achtig... we konden een paar uur werken en kletsen terwijl we ons een weg baanden door Tsjechië, de grens over naar Slowakije en uiteindelijk om 20.00 uur aankwamen op station Trnava. Een vriendelijke gastheer bracht snacks en goede wijn, en de tijd ging op een zeer aangename manier voorbij... Reizen met Regiojet-treinen.. het is het tegenovergestelde van Ryanair, langzaam & ontspannen in plaats van snel & stressvol... Ik was nog nooit op het treinstation in Trnava geweest en toch leek het heel vertrouwd, ik wist instinctief waar ik naartoe moest... Ik realiseerde me dat het exact dezelfde indeling en ontwerp had als het treinstation in Yiwu, China. Enkele communistische connecties daar.

Matej, onze man in Trnava, stond op het station te wachten en bracht ons naar het hotel.. Het leek een lange dag reizen, allemaal leuk maar vermoeiend. Ik sliep als een roos.

Op vrijdagochtend was het een absoluut genot om het geweldige team van AWGifts.nl te zien - georganiseerd en efficiënt tot het volgende niveau... we kregen een rondleiding door kantoor en magazijn. Erica en Matej, onze managers hier, werken al voor AWGifts.eu sinds dag één en hebben in de loop der jaren gezien hoe we zijn gegroeid en bloeiden. Katka was er aan het begin bij en heeft geholpen het oorspronkelijke team op te zetten. We zijn begonnen in juni 2017, die zes en een half jaar zijn voorbijgevlogen.. en vanaf het begin hebben ze zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste groothandels in geschenken in Europa.


Goed gedaan, jongens (het oorspronkelijke team).

Toni (uit Spanje) is ook hier in Slowakije. De planning voor de lentesourcingreis van Toni en mij is aan de gang. Dag na dag worden nieuwe vergaderingen opgezet, hotels geboekt, vluchten geboekt en een strategie voor de productgroepen waarop we ons deze keer willen richten. Als je suggesties of ideeën hebt, voel je vrij om me rechtstreeks te e-mailen. We zullen in Indonesië, Nepal, India en China zijn... De vorige keer hebben we ons gericht op zingenkom en accessoireswierook en geavanceerde aromatische producten, kristallen, edelstenen en esoterische producten. En ik heb het gevoel dat we (niet om op te scheppen, maar) tovenaars zijn geworden op deze gebieden, waardoor we aan jouw specialistische lijst met producten toevoegen waarvan elk ervan uitstekende pop-upshopreeksen zou maken. Nu is dat wat. Pop-upwinkels zijn meer in trek dan ooit - open jij ze? Ik hoor graag van je...

Dus weer een week, weer een AW Kerstfeest... ja, ik ben ontvoerd - maar het is niet allemaal slecht...

Volledig verslag volgende week.

Kerst komt eraan... en het is nog steeds druk... we werken hard om al jullie bestellingen zo snel mogelijk te verzenden.

Ik hoop dat je goede zaken doet en alles goed met je gaat.

Heb een magische, prachtige feestweek.

David

Reacties

Populaire posts van deze blog

🌞 Thee en de koningin in Slowakije 🌞

Van Kreta tot Istanbul

Rondom AW- Help ons AUB..